2024 Vergi Sezonu İçin Bilmeniz Gerekenler

Vergi beyannamenizi vermeniz, Amerikan vergi kanununun ne kadar sıkıcı derecede karmaşık olduğunun yıllık bir hatırlatıcısıdır ve bu yıl da bir istisna değildir.

Pandemi yılları kadar karmaşık olmasa da pek çok yeni düzenleme yürürlüğe giriyor ve bazı değişiklikler sezon ortasında da gerçekleşebilir.

Ertelemenin size maliyeti olabilir: Ödenmemiş vergi faizi ve gecikme cezalar (evet, cezalara bile faiz tahakkuk ettiriliyor) sadece birkaç yıl öncesine göre iki kattan fazla artarak yüzde 8’e çıktı.

Son başvuru tarihi olarak akılda tutulması gereken en son değişikliklerden bazıları şunlardır: 15 Nisanveya Maine ve Massachusetts sakinleri için 17 Nisan – yaklaşıyor.

Mart ayının ortasından itibaren, bir düzine eyaletteki bazı sakinlerin IRS’i kullanarak beyannamelerini elektronik olarak sunma seçeneğine sahip olmaları bekleniyor. Doğrudan Dosya programı. Sınırlı bir pilot uygulama aşamasında olan sistem, aşamalar halinde yavaş yavaş kullanıma sunuluyor ve yalnızca nispeten basit vergi durumları olan vergi mükelleflerinin erişimine açık olacak.

Olmak hak sahibivergi mükelleflerinin sahip olması gereken gelir W-2 Formu, Sosyal Güvenlik veya işsizlikte bildirilen ücretlerle ve ayrıca 1.500 $ veya daha az faiz geliriyle sınırlıdır. Ayrıca standart kesintiyi de talep etmeleri gerekir (ve kesintilerini ayrıntılı olarak belirtmemeleri gerekir).

Dosyalayanların ayrıca pilot uygulamaya katılan 12 eyaletten birinde yaşaması gerekiyor. Bu eyaletlerden sekizinde (Florida, New Hampshire, Nevada, Güney Dakota, Tennessee, Texas, Washington ve Wyoming) eyalet gelir vergisi yoktur ve dördünde (Arizona, California, Massachusetts ve New York) eyalet gelir vergisi yoktur. Araç henüz eyalet vergi beyannameleri sağlamıyor ancak vergi mükelleflerini eyalet vergi beyannamelerini hazırlamak ve dosyalamak için kullanılabilecek devlet destekli bir araca yönlendiriyor.

Daha fazla ayrıntı için meslektaşım Ann Carrns’ın hikayesine göz atın.

Belki. Bir satın alan kişiler yeni elektrikli araç 2023’te (ve 2032’ye kadar) yeniden 7.500 $’a kadar vergi kredisine hak kazanabilirsiniz, ancak uygunluk kuralları sıkılaştırıldı: Geliriniz ve araba fiyatı belirli bir tavanın altına düşmeli ve aracın kendisi de bir dizi kutuyu işaretlemelidir.

Başlangıç ​​olarak, tek vergi beyannamesi verenlerin düzeltilmiş brüt tutarı değiştirmiş olması gerekir gelir 150.000 ABD Doları veya daha az; ve evli ortak başvuru sahiplerinin 300.000 $ veya daha az kazanmış olması gerekir; ve hane reisleri için 225.000 dolar. (Arabayı aldığınız yıldan veya daha önceki yıldan (hangisi daha düşükse) elde ettiğiniz geliri kullanabilirsiniz.)

Aracın üreticisi, perakende satış fiyatının vanlar, spor amaçlı araçlar ve kamyonetler için 80.000 doları, diğer tüm araçlar için ise 55.000 doları geçemeyeceğini öne sürdü. Daha pek çok ince ayrıntı var; örneğin araçların son montajı Kuzey Amerika’da yapılmış olmalı ve belirli akü bileşenlerine sahip olmalı. Ziyaret edebilirsiniz ABD Enerji Bakanlığı’nın sitesi Aracınızın uygun olup olmadığını görmek için.

Tam kredi tutarınız ne zaman kullandığınıza bağlı olarak değişecektir. kabul edilmiş araba ve belirli kriterleri karşılayıp karşılamadığı. Kredi iade edilmez; bu, vergi borcunuzdan daha fazlasını geri alamayacağınız ve fazla tutarı gelecekteki vergi faturalarına uygulayamayacağınız anlamına gelir.

Bu yıldan itibaren, yeni araba alıcıları, 2025 vergi beyannamesi sezonunda parayı almayı beklemek yerine, krediyi peşin indirim karşılığında bayiye aktarabilecekler.

Bilgi hizmetleri şirketi Wolters Kluwer’in baş federal vergi analisti Mark Luscombe, “Teorik olarak satın alma fiyatında indirim yapacaklar” dedi.

Bu yıldan itibaren, lisanslı bir satıcıdan nitelikli bir kullanılmış elektrikli aracı 25.000 ABD Doları veya daha düşük bir fiyata satın aldıysanız, uygun olabilirsin Satış fiyatının yüzde 30’una (4.000 $’a kadar) eşit, iade edilmeyen bir kredi için.

Evet. Enflasyonu Azaltma Yasası sayesinde, bu kategorilerdeki vergi indirimleri daha cömert hale geldi ve artık daha fazla masrafı karşılıyor; ayrıca bazı vergi mükellefleri, geçmişte önceki kredilerini kullanmış olsalar bile tekrar vergi indiriminden yararlanabiliyor.

2023 vergi yılından itibaren, enerji verimli ev geliştirme kredisi Dış kapılar, pencereler ve yalıtım malzemeleri gibi öğeler de dahil olmak üzere 2032 yılına kadar yapılan belirli iyileştirmeler için vergi mükelleflerinin her yıl (ömür boyu maksimum 500 ABD Doları’ndan başlayarak) 1.200 ABD Doları’na kadar talepte bulunmasına olanak tanıyor. Ek olarak, çeşitli yeni su ısıtıcıları, ısı pompaları ve kazanlar için yıllık 2.000 $ değerinde başka bir kredi daha bulunmaktadır.

Güneş panelleri, güneş enerjili su ısıtıcıları veya rüzgar türbinleri gibi öğeler için konut temiz enerji mülkiyet kredisi de yeniden mevcut. 2022’den 2032’ye kadar kredi, nitelikli maliyetlerin yüzde 30’udur (daha sonra daha düşük miktarlara indirilir).

Hayır. Meclis, geçici olarak kapsamı genişletecek iki partili bir yasa tasarısını kabul etti. çocuk vergi kredisieğer yasalaşırsa, bu büyük ölçüde fayda Düşük gelirli aileler, özellikle birden fazla çocuğu olan aileler. Ancak öncelikle zorluklarla karşı karşıya olduğu Senato’yu temizlemesi gerekiyor. Ne olursa olsun, vergi mükellefleri başvuruyu ertelememeli; IRS, vadesi gelen tüm geri ödemeleri geriye dönük olarak ödeyebilecek.

Kansas City, Mo’daki Meara Welch Browne, PC’nin vergilendirme müdürü Julie Welch, “Düzeltilmiş bir beyana gerek yok” dedi.

Mevcut çocuk vergisi kredisi, 17 yaşın altındaki hak sahibi bakmakla yükümlü olunan her kişi için 2.000 ABD Dolarına kadar değerdedir, ancak gelirleri 400.000 ABD Dolarını veya bekarlar ve hane reisleri için 200.000 ABD Dolarını aştığında evli olanlar için bu indirim azaltılır. (IRS’nin İnteraktif Vergi Asistanı uygunluğun belirlenmesine yardımcı olabilir.)

Ancak bu kredinin bir kısmı (1.600 dolara kadar) iade edilebilir: Bu, kredinin borçlu olunan vergileri düşürdükten sonra, kalan kredinin geri ödeme şeklinde ödeneceği anlamına gelir.

Aslında. IRS, yüksek enflasyonu hesaba katmak için federal vergi dilimlerinin dış sınırlarını veya daha yüksek vergi oranının uygulandığı gelir eşiklerini yaklaşık yüzde 7 oranında artırdı. Düzenlemeler olmasaydı, zam alan kişilerin gelirleri daha yüksek fiyatlara ayak uydursa bile, gelirlerinin daha büyük bir kısmı daha yüksek oranlarda vergilendirilecekti.

İçin 2023 vergi yılı, örneğin, yüzde 24’lük vergi dilimi, bekar vergi mükellefleri için 95.375 doların üzerinde ve evli ortak beyan sahipleri için 190.751 doların üzerindeki gelirlerde devreye giriyor; diğer vergi dilimlerinde de benzer değişiklikler var. Tek dosyalayanlar için standart kesinti, 2023’te 900 $ artışla 13.850 $’a yükseldi; ortak başvuru yapan evli kişiler için bu rakam 1.800 $ artışla 27.700 $’a yükseldi; hane reisleri için 20.800 dolara yükseldi.

İnsanların 401(k) planlarında biriktirebilecekleri miktar, 2022’de 20.500 dolardan 2023’te 22.500 dolara yükseldi. Ancak nitelikli vergi mükellefleri 2023 tasarruflarını maksimuma çıkarmak için beyannamelerini verene kadar süreleri var IRA’lar. Toplam katkılar 6.500 ABD Dolarını veya 50 yaş ve üzeri kişiler için 7.500 ABD Dolarını geçemez.

İçin 2024 vergi yılı (geri bildirimler 2025’te yapıldı) bu seviyeler yukarı taşındı Tekrar.

Henüz değil.

Serbest çalışanlar, geçici çalışanlar, küçük işletmeler veya ek işi olan herkes, karları aşıldığında her zaman geliri takip etmek ve IRS’ye bildirmekle yükümlü olmuştur. 400$. Ancak uyumluluğu artırmak için, Venmo, PayPal, eBay veya Airbnb gibi çevrimiçi işlemcilerin ve pazar yerlerinin 2023’te bu satış faaliyetinin daha fazlasını kaydetmesi ve raporlaması gerekiyordu. Bu, IRS’de belgelenecekti. Form 1099-KHem IRS’ye hem de vergi mükellefine gönderilecek.

Bu çevrimiçi ödeme işlemcileri veya pazaryerleri aracılığıyla gelir elde eden kişilerin, 600 doları aşan tüm ödemeler için bu vergi formlarını almaları gerekiyordu ancak bu gereklilik yerine getirildi. geri itti IRS tarafından bir süreliğine ardı ardına ikinci yıl.

Bu vergi sezonunda eski kurallar hâlâ geçerlidir: 1099-K mal veya hizmet satan kişilere yalnızca faaliyetleri 200 işlemi ve yıllık toplam ödemeler 20.000 ABD dolarını aştığında verilmesi gerekecektir.

IRS, 2024 vergi yılı için bu eşiği yıllık toplam ödemelerde 5.000 $’a düşürmeyi planladığını, herhangi bir işlem minimum tutarı olmadan, daha sonra toplam ödemelerde kalıcı seviyesi olan 600 $’a düşürmeyi planladığını söyledi. Ancak bazı kişiler yine de alt eşik değerlerin üzerindeki miktarlar için form alabilir.

Sonuçta IRS, milyonlarca yeni formu, onları beklemeyen veya hatta herhangi bir vergi borcu olmayan kişilere gönderdiğinizde ortaya çıkabilecek sorunları çözmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğuna karar verdi.

Kurum, 1099-K Formunun yalnızca bunları alması gereken kişilere verilmesini sağlamanın yolları üzerinde çalışıyor.

Yüksek vergi uygulayan eyaletlerdeki vergi mükelleflerinin çoğu, eyalet ve yerel yönetimlere ödenen tüm gelir, emlak ve satış vergilerini sınırlama olmaksızın düşmelerine olanak tanıyan SALT vergi indiriminin daha cömert versiyonunu fena halde kaçırıyor.

Her şey 2017 sonlarında, Vergi Kesintileri ve İstihdam Yasası’nın 2025’e kadar SALT kesintisine 10.000 dolarlık bir üst sınır getirmesiyle değişti. 30 eyalet geçici çözümler üretti.

Eyalet stratejileri büyük farklılıklar gösterse de işin özü şu: Federal vergi kurallarına göre, SALT tavanı bireysel vergi mükellefleri için geçerli, ancak doğrudan geçiş yapan kuruluşlar (örneğin, bir şirket) olarak yapılandırılmış işletmeler için geçerli değil. inşaat şirketiVergi uzmanlarına göre, ya da küçük bir hukuk firması. Dolayısıyla, vergiyi doğrudan geçiş yapan kuruluş (genellikle S Şirketleri veya ortaklıkları) ödüyorsa, bireysel sahipler kendi eyalet ve yerel vergileri yerine kuruluşun vergilerini kişisel vergi beyannamelerinden düşebilirler.

“Ancak, bu geçici çözümler tüm eyaletlerde mevcut değildir ve bunların etkinliği, özel duruma bağlı olarak değişebilir” dedi. Mark FriedlichWolters Kluwer’da hükümet işlerinden sorumlu başkan yardımcısı.

Aynı zamanda karmaşıktır ve bu vergiye dahil olmak için kurallar ve son tarihler ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. eyaletlerBu nedenle kurallar konusunda bilgili bir profesyonelle çalışmak gereklidir.

Herhangi biri hisse senedi, tahvil veya diğer yatırımları sattığında, kazanılan faiz veya temettülerin yanı sıra, vergi beyannamelerindeki karları (sermaye kazançları) veya zararları da bildirmeleri gerekir. Bunu kolaylaştırmak için aracı kurumunuzun, IRS’ye rapor edilen bu öğelerin takibine yardımcı olan 1099-B ve 1099-DIV dahil olmak üzere vergi formları hazırlaması gerekmektedir.

Aracı kurumların kripto para birimi ve diğer dijital varlıklarla ilgili işlemleri raporlaması gerekmiyor ancak bu durum yakında değişebilir: A kural Geçen yıl önerilen teklif, 2025 vergi yılından itibaren dijital varlıklar için 1099-DA adı verilen yeni bir form göndermelerini gerektirecek.

Ancak bu, vergi mükelleflerinin 2023 vergi yılı (veya herhangi bir yıl) için sorundan kurtulmasına izin vermiyor.

Bir yatırım şirketi olan Betterment’in vergi müdürü Eric Bronnenkant, “Birisinin vergi formu alıp almadığına bakılmaksızın, tüm gelirini bildirmek onların sorumluluğundadır” dedi. Bunun nasıl yapıldığına dair daha fazla bilgiyi şurada bulabilirsiniz: 1040 talimatları aynı zamanda Vergi Mükellefi Avukatlık Hizmeti Ve IRS web siteleri.

Örneğin Bitcoin ETF gibi geleneksel yatırım paketlerinde tutulan kripto para birimini satın aldıysanız veya sattıysanız, bu işlemler hâlâ mevcut 1099-BTıpkı diğer borsada işlem gören fonlar veya hisse senetleri gibi.

Geçen yıl yürürlüğe giren yasa, emeklilerin ödemeyi geciktirmesine izin veriyor gerekli minimum para çekme işlemleri Vergi avantajlı emeklilik hesaplarından, kişi 2022’de 72 iken, bu rakam 73 yaşına geldiği yıla kadar artırılacak.

Arta Finance vergi ve emlak planlama başkanı David Oh, pratikte bunun, 2023’te 72 yaşına girdiyseniz, ilk gerekli para çekme işleminizi (2024 için) bir yıl daha veya 1 Nisan 2025’e kadar erteleyebileceğiniz anlamına geldiğini söyledi.

Ancak 2023’te 73 yaşını doldurduysanız (ve 2022’de 72 yaşındaysanız), eski kurallara tabi olursunuz ve yaklaşan bir son tarihiniz vardır: Bir sonraki gerekli para çekme işleminizin 1 Nisan 2024’e kadar yapılması gerekir.

Bu kurallar geleneksel IRA’lar, SEP IRA’lar ve BASİT IRA’lar için geçerlidir. 401(k)’ye sahip kişiler, para çekme işlemlerini emekli olana kadar erteleyebilirken Roth IRA’lar, hesap sahibi ölene kadar bunlara tabi değildir.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *